Fiziksel bir alana ihtiyaç duymayan esnaf kuryeler pratikte yalnızca fatura kesebilecekleri bir şahış şirkertine ihtiyaç duyuyor. Tam da bu noktada sanal ofislerle birlikte hem fiziki bir alan kiralamadan ve onun maliyetlerine katlanmadan şirket kurmuş oluyorlar hem de avantajlı fiyatlarla maliyetleri düşürerek kazançlarını artırıyorlar.
Pandemi, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de alışveriş alışkanlıklarını yeniden tanımladı. Önceleri kısıtlı bir kitle tarafından tercih edilen online alışveriş, küresel salgınla birlikte olağanüstü bir talep görerek hemen her kesimden insanın hayatına dokundu. Buna bağlı olarak iş yükü artan kargo sektöründe kurye ihtiyacı da en yüksek seviyelere ulaştı. Kargo şirketleri, online alışverişteki talep patlamasına yetişmekte zorlanırken, e-ticaret platformları geliştirdikleri yeni iş modelleriyle bu durumu avantaja çevirmekte gecikmedi. Trendyol gibi popüler platformlar, çevik bir girişimle esnaf kurye modelini geliştirerek binlerce kuryeyi iş sahibi yaptı ve ekosistemine dahil etti. Kuryelik, zorlu çalışma şartlarına rağmen, esnaf kurye modelinin yüksek kazanç faktörü nedeniyle en popüler meslekler arasına katıldı. İşin en can alıcı tarafı ise şuydu: Bu zorlu dönemde koltuklarından olanlar, kepenk kapatmak zorunda kalanlar bile"esnaf kuryeliğe” soyundu. Kendilerine ait motosiklet ya da ticari araçlarla hizmet veren esnaf kuryeler, pratikte fiziksel bir ofise ihtiyaç duymadan çalışabilecekken, fatura kesme ihtiyacı ise işleri zorlaştırdı ve şirket kurmak, resmi bir iş adresine sahip olmak bir zorunluluk haline geldi. Durum böyle olunca, kuryeleri ofis kurma maliyetinden kurtaran sanal ofisler devreye girdi. Kargoların teslimat ve adres bilgilerini alıp yola koyulan kuryeler, günün sonunda fatura kesmek için sanal ofislerin resmi iş adresi hizmetlerinden yararlanarak büyük avantajlar elde etti.
Ürün ve hizmetini sorunsuz ulaştıran kazanıyor
Henüz yeni normalimizi bulamasak da artık hepimiz pandeminin yarattığı yeni dünya düzenine uyum sağladık. İş yapış biçimlerini tümüyle değiştiren küresel salgın, online alışverişte de bir değişim ve gelişim etkisi yarattı. Daha düne kadar online alışverişe karşı çekimser bir tutum sergileyen kitle, sürece çok kolay uyum sağladı. Süpermarketlerden bile satın almakta tereddüt ettiğimiz taze sebze ve meyveler, işten eve gelirken alınacaklar listesinde ilk sıraya oturan ekmek ve yoğurt gibi en temel ihtiyaçlarımız, hatta kahve yanı eşlikçisi çikolata bile online alışverişte başrolü kaptı. Ticaret Bakanlığı verilerine göre 2020’de bir önceki yıla göre yüzde 60’lık bir büyümeye ulaşan sektör, farklı oyuncuların da katılımıyla hareket alanını genişletti. Giderek zorlaşan rekabet ortamında ürün ve hizmetlerini müşterilerine hızlı ve sorunsuz bir şekilde ulaştıran, geri bildirimleri iyi yöneten, memnun kalınmayan ya da kusurlu ürünlerin iade sürecini hızlandıran şirketler, sürecin kazananları arasında yer aldı.
Platformların kurye ağına girebilmek için resmi adres şart!
Online alışverişte, şirketlerin müşteri memnuniyetini artırmalarının yolunun çok iyi organize edilmiş başarılı bir kargo hizmetinden geçtiği bir dönemi yaşıyoruz. Zira müşteriler, sorunlu hizmet karşısında platform ya da markaların büyüklüğüne ya da güvenilirliğine aldırış etmeden üyeliğini anında sonlandırabiliyor. Oldukça acımasızlar! Şirketlerin mevcut kitle üzerinde daha çok satın alma hareketi sağlayabilmeleri, kitlelerini genişletebilmeleri için verdikleri kargo hizmetinin de en az ürünleri kadar kusursuz olması şart! Sadece bu nedenden ötürü bünyesinde kargo yapılanması oluşturan platformların sayısı artıyor. Pandemi ile birlikte ortaya çıkan bu yeni oluşumlar, platformların kargo operasyonlarını hem daha iyi yönetebilmelerini hem de müşteri memnuniyetini artırabilmelerini beraberinde getiriyor. Bu yapılanmalarda esnaf kurye olarak yer alabilmek için çok iyi bir şekilde kurgulanmış bir operasyon gücüyle birlikte resmi iş adresine de sahip olmak gerekiyor. Yapılan her teslimatın faturalandırılarak kayıt altına alınması, platformların öncelikli kriterleri arasında yer alıyor. Bu kriteri yerine getirmek için binlerce liralık masraf yaparak bir ofis kiralamak ise yapılacak en son iş, gidilecek en son yer olsa gerek!
Esnaf kurye olmak için şirketi kuracağım ama nasıl?
Konuyu bir örnekle açıklayalım. Geçtiğimiz aylarda aldığı 1,5 milyarlık yeni yatırımla değeri 10 milyar doları geçen şirketler için kullanılan “decacorn” tanımına hak kazanan ilk Türk teknoloji şirketi unvanına sahip Trendyol, kargo hizmetini kendi bünyesinde yöneten platformlardan biri. Trendyol’un kurduğu Trendyol Express bünyesindeki binlerce kurye, Türkiye’nin dört bir yanındaki adreslere siparişleri ulaştırıyor. Peki sistem nasıl işliyor? Öncelikle Trendyol Express’e dahil olabilmek için bir şirket kurmak gerekiyor. Esnaf kurye olmak için fiziksel bir ofise ihtiyaç yoksa da resmi bir iş adresine sahip olunması şart. Yapılan işlerin kayıt altına alınması, fatura kesilebilmesi için şirket kurmanın dışında farklı bir alternatif bulunmuyor. Henüz sürecin başındayken resmi iş adresi olmadığından çözümsüz kalanların imdadına, resmi iş adresi hizmeti veren sanal ofisler yetişiyor. Esnaf kuryeler edindikleri resmi iş adresleri üzerinden şirket kurarak ticari kimlik kazanıyor.
Faturayı hangi adrese keseceğim?
Şirket kurduktan sonraki aşamada, ticari segmentten bir araç temin ediliyor. İşte kuryeler sahaya çıkmaya hazır! Her gün Trendyol depolarından alınan siparişler, aynı gün içinde belirtilen adreslere teslim ediliyor. Teslimatı yapılan siparişler için de ay sonunda fatura kesiliyor. Bu son aşamada da kuryelerin şirket kurmak için sanal ofislerden aldıkları resmi iş adresi hizmeti devreye giriyor. Esnaf kuryeler ay boyunca teslim ettikleri kargo adedini resmi iş adresi üzerinden kestikleri faturayla kayıt altına alabiliyor. Sanal ofisler, kuryelere kendi şirketini kurarak büyük markaların kurye ağına dahil olabilmeleri için oldukça düşük maliyetlerle muazzam bir fırsat sunuyor. Verilen tüm hizmetler, sanal ofislerin sunduğu resmi iş adresi aracılığıyla faturalandırılıyor. Trendyol gibi büyük şirketlerin olmazsa olmaz kriterleri arasında yer alan resmi iş adresi beklentisini karşılayan kuryeler, teslim ettikleri kargo sayısı arttıkça kazançlarını da artırabilme olanağına erişiyor. Resmi iş adresleri üzerinden kestikleri her fatura, ek bir kazanç anlamına geliyor.
Olmadık Ofis ile ayda yalnızca 450 TL'den başlayan fiyatlarla sanal ofisiniz hazır!
Siz de esnaf kuryelerden biri olarak sanal ofisin getirdiği kolaylıklardan faydalanmak isterseniz, ayda yalnızca 450 TL’den başlayan fiyatlarla sanal ofis kiralayabileceğiniz Olmadık Ofis tam size göre! Sanal ofis ve paylaşımlı ofis modellerinin en işlevsel özelliklerini bir araya getirerek sektöre alışılmışın dışında bir sanal ofis deneyimi kazandıran Olmadık Ofis, sunduğu sanal ofis kiralama hizmetiyle kendi şirketini kuran kuryelerin binlerce lirayı bulan ofis maliyetlerini tek tıkla ortadan kaldırıyor. Abonelik modeliyle hizmet veren Olmadık Ofis, rengarenk sokaklarıyla İstanbul'un ilham kaynağı semtlerinden Balat’taki ve şehrin en kozmopolit bölgelerinden Cadddebostan’daki ofisini resmi adres gösterme olanağı sunuyor. Çankaya’daki merkeziyle Ankaralı çalışanları da resmi iş adresiyle buluşturuyor. Yalnız resmi adres sunmakla da kalmıyor, Olmadık Ofis kullanıcılarının posta ve çağrılarını da yönlendiriyor. Üyeler, Olmadık Ofis’in sosyal mesafe kuralları gözetilerek tasarlanmış fiziksel alanlarını ise ücretsiz kullanılabiliyor.
Girişimci ruhunu bastırmadan kendini işini kurma cesareti gösteren bir esnaf kurye olarak, bütçenizi ofis kiralarına değil, sektördeki başarınızı artırmaya ayırmak istiyorsanız, Olmadık Ofis’inizi hemen kiralayın!