Hollanda Startup (Girişimci) Vizesi Nedir, Nasıl Alınır?

Avrupa Birliği dışındaki teknoloji ve inovasyon odaklı girişimcilerin Hollanda'da hızlı bir şekilde iş kurmalarına yardımcı olmak için belirlenen Hollanda Startup (Girişimci) Vizesi, girişimcilere Hollanda'da yeni ve yenilikçi bir iş kurmaları veya büyütmeleri için bir yıl süre verilmesini içerir. Belirlenen şartları yerine getiren ve temel maliyetleri karşılayan girişimciler, Hollanda Startup (Girişimci) Vizesi ile Hollanda'da yerleşip çalışmaya başlar. Hollanda’da iş kuran girişimciler kalıcı oturma izni olasılığının da kapısını aralamış olur.

Hollanda, Ocak 2015'te Avrupa Birliği dışındaki girişimcilere Hollanda'da hızlı bir şekilde iş kurmalarına yardımcı olmak için bir vize oluşturmaya karar verdi. Adını ise Dutch Startup Visa yani Hollanda Startup (Girişimci) Vizesi olarak belirledi. Bu vizenin temel amacı; teknoloji ve inovasyon odaklı girişimcilere Hollanda'da yeni ve yenilikçi bir iş kurmaları veya büyütmeleri için bir yıl süre vermesi! Örneğin Hollanda'da bir iş kurmakla ilgilendiğinizi, Hollanda'ya taşınmak ve uzun vadede oturma izni almak istediğinizi varsayalım. Herhangi bir ülkede iş kurmak, işinizi büyütmek ve oturum izni almak zorlu bir süreç. Bu noktada Olmadık Ofis’in deneyimli ekibi size iş kurma ve vize süreçleri dahil olmak üzere tüm adımlarda size destek veriyor.

Bir iş kurmak için bir süredir Hollanda'ya taşınmakla ve uzun vadede oturma iznine sahip olmakla ilgileniyorsanız, muhtemelen çok iyi bildiğiniz bir kelimeyle karşı karşıya kalacaksınız: Şartlar. Vize konusu gündeme geldiğinde elbette ilk dikkat edilmesi gereken şeyin “şartlar ve koşullar” olduğunu hemen hepimiz biliyoruz. O halde sizin için bu süreci biraz daha detaylandıralım…

 

 

Hollanda Startup (Girişimci) Vizesi almak için karşılanması gereken genel şartlar!

  • Hollanda'da bir facilitator (hızlandırıcı) ile çalışmak zorundasınız.
  • Satmayı planladığınız ürün veya hizmet, doğası gereği “yenilikçi” olmalı.
  • Hollanda'nın öncelik verdiği, özellikle teknoloji ve inovasyonu odağına alan sektörlerde olmalıdır.
  • Detaylı bir iş planı hazırlamalısınız.
  • Uluslararası alanda büyümek için operasyonel bir pazarlama planınızın olması gerekir.
  • Şirketinizin kurulmasını takiben ilk birkaç ay içinde ürün veya hizmetinizi müşterilerinize sunabiliyor olmalısınız.
  • Hollanda'daki yaşam masraflarınızı karşılayabileceğinizi kanıtlamak için yeterli mali kaynağa sahip olmalısınız. Bu da yaklaşık 14.000 Euro

Hollanda Startup (Girişimci) Vizesi’ne nasıl başvurulur?

  1. Hollanda’daki bir facilitator (hızlandırıcı), işinizin kapsamı ve önünüzdeki 12 aylık süre için vizyonunuzu netleştirmek üzere sizinle ilk görüşmeyi yapar. Bu adımda bir “jaar plan” yani yıllık plana sahip olmak çok önemlidir.
  2. Bu görüşme iyi geçerse, Girişimci Vizesi (Startup Visa) koçları ile ikinci bir görüşmeye davet edilir ve iş planınız hakkında daha detaylı bir görüşme gerçekleştirirsiniz. Bu görüşme sırasında mentorunuzla da tanışırsınız.
  3. Bu adımdan sonra facilitator (hızlandırıcı) başvurunuza devam edip etmemeye karar verir ve sizi bilgilendirir.

Hollanda Startup (Girişimci) Vizesi başvuru formu için hangi belgeler gerekli?

  1. Hollanda’daki bir facilitator (hızlandırıcı) tarafından kabul edildikten sonra, doldurmanız gereken bir başka başvuru formu süreci başlar. Bu süreçte sizden talep edilen tüm belgeler yasallaştırılmalı ve Hollandaca, İngilizce, Fransızca veya Almanca'ya tercüme edilmelidir.
  2. Ardından, şirketin Hollanda Ticaret Odası'nda (KvK) ticaret siciline kaydının bir kopyasına ihtiyaç duyulur.
  3. Ayrıca şirketiniz hakkında aşağıdaki bilgilerden oluşan ayrıntılı bir plan gereklidir:
  • Ana yapı
  • Atanan roller ve görevler
  • İşletmenin yasal şekli
  • Çalışanlar
  • Şirketin temel amacı
  • Ürün ve hizmet fikrinin ve neden yenilikçi olduğunun açıklaması
  • Şirketin kurulmasıyla ilgili planlama ve faaliyetlerin tanımı
  • İlk 12 ay için planlanan büyüme faaliyetlerinin detayları
  • Detaylı pazarlama planı ve pazar analizi

       4. Hollanda'da en az bir yıl yaşamak ve işinizi kurmak için yeterli mali kaynağa sahip olduğunuza dair mali kanıt. Bunun nedeni, yeni kurulan girişimcilerin sosyal yardımlar gibi kamu fonlarına güvenmelerine izin verilmemesidir.

       5. Girişimcisi (siz) ile facilitator (hızlandırıcı) arasında, desteğin/koçluğun açıklandığı bir anlaşma yapılmalıdır.

Hollanda Startup (Girişimci) Vizesine başvurmanın maliyeti nedir?

Hollanda Startup (Girişimci) Vizesi için başvuru sürecinde ödemeniz gereken 2 ana kalem vardır:

  • Facilitator (hızlandırıcı) tarafından talep edilen başvuru ücretleri değişkenlik gösterebilir ve seçtiğiniz hizmet paketinin içeriğine bağlı olarak bu tutar ortalama 3.000 Euro ile 8.000 Euro arasındadır.
  • Göçmenlik ve Vatandaşlığa Kabul Dairesi'ne (IND) başvuru ücretleri ise 349 Euro'dur (Türk vatandaşları için 70 Euro)

Bunların yalnızca Hollanda Startup (Girişimci) Vizesine başvuru için temel maliyetler olduğunu unutmamak gerekir!

Belgeleri yasallaştırma veya noterde tasdik ettirme maliyeti, bir iş planı oluşturma maliyeti, başvuru sürecinde Hollanda'ya gidecekseniz olası uçuş maliyetleri vb. için de bir bütçe ayırmanızda fayda var.

Süreçler karmaşık mı geldi? O halde bırakın Olmadık Ofis sizin için bu süreçleri kolaylaştırsın!

Şu ana kadar okuduklarınız ile Hollanda Startup (Girişimci) Vizesine başvurmak ve ilk adımı atmak için gerekli temel bilgiye sahipsiniz. Ancak süreçler elbette göründüğü kadar kolay değil! O nedenle şu an tedirgin olmanız gayet doğal. İşte bu noktada bırakın Olmadık Ofis bu adımlarda sizinle birlikte yürüsün, size yön göstersin…

Kimse, bu tür başvuru süreçleriyle uğraşmayı sevmez. Özellikle de yabancı bir ülkede… Yanlış veya eksik başvuru süreçlerinden kaynaklı oluşabilecek ek maliyetleri de göz önünde bulundurursak, eminim ki sizler de ilk seferde başvuruyu en doğru şekilde yapmak ve tek seferde hedefe ulaşmak isteyeceksiniz. Bu nedenle Olmadık Ofis, sizin için Hollanda Startup (Girişimci) Vizesi başvuru süreçlerini yönetiyor, size her adımda yardımcı oluyor.

Özellikle yabancı bir ülkede kimsenin bu tür başvuru süreçleriyle uğraşmaktan hoşlanmadığını biliyoruz. Ayrıca başvuru prosedürünün maliyetinin oldukça pahalı olduğunu ve ilk seferde doğru yapmak isteyeceğinizin de bilincindeyiz. Bu nedenle, Olmadık Ofis olarak tüm süreçte size destek olmaya hazırız! Olmadık Ofis’in Global Şirketim hizmetini kullanarak Hollanda’da şirket kuranların, geçici oturumla ülkeye yerleşmeleri halinde, 3 yıl sonra kalıcı oturum izni, 5 yıl sonunda da vatandaşlık alma şansına sahip olabildiklerini de hatırlatmak isteriz.

Hollanda Girişimci Vizesi almak için başvuru sürecini hemen başlatın, hayallerinizi ertelemeyin!

Yeni başlayan bir girişimci olarak Hollanda'da iş kurma, işini büyütme, çalışma ve oturma izin süreçlerini bir hayalden öte gerçeğe dönüştürmek isterseniz hemen olmadikofis.com adresini ziyaret edebilir ve hemen Olmadık Ofis yetkilileriyle görüşüp süreci başlatabilirsiniz.

BİZE ULAŞIN

Hizmet almak istediğiniz ülkeyi seçin!

TÜRKİYE
HOLLANDA

Form gönderilirken bir hata oluştu lütfen daha sonra deneyiniz.

Teşekkürler, talebinizi aldık. En kısa sürede sizinle iletişime geçeceğiz.