Sanal Ofis Maliyetleri Nasıl Düşürür?

Şirket kurarak kendi işinin sahibi olmak isteyenlerin, yasal adres gösterme gereksinimlerini karşılamak isteyenlerin ya da evden çalışmayı benimseyen küçük ölçekli şirketlerin ofis giderlerini en aza indirmek için en başta tercihi sanal ofisler oluyor. Sanal ofisleri tercih edenler ise pek çok maliyet avantajı el ediyor. Ofis kirası, bundan kaynaklı doğan stopaj vergisi, sabit giderler (elektrik, su, doğal gaz, internet), sekreter vb. daha pek çok gider kalemi en başından bertaraf ediliyor. Böylece sanal ofislere yönelenler, en başında şirket giderlerini azaltıyor, maliyetlerini düşüyoru ve bu gibi gider kalemlerini işini büyütmek için kullanıyor.

Türkiye’de şirket kurmak isteyenlerin, yetkili kuruluşlarca zorunlu kılınan bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor. Türkiye’de şirket kurulumuna dair tüm ayrıntılar Ticaret Bakanlığı’nın internet sitesinde paylaşılıyor. Bu zorunlulukları karşılama yöntemleri arasında öne çıkan çözümlerden biri de sanal ofisler!

Türkiye’de yasal olan sanal ofis,birçok girişimcinin şirket kurmak ya da var olan şirketini daha düşük maliyetlerle sürdürmek için gerekli olan yasal adres ihtiyacını karşılıyor. Şirketin yasal olarak bağlı bulunduğu vergi dairesi, sanal ofis adresini ziyaret ederek yoklama işlemini gerçekleştirebiliyor. Fiziksel alan kullanmadan yasal adres sahibi olma imkanı tanıyan sanal ofisler, ofis ihtiyaçları için ayrılan bütçeleri de en aza indirerek şirketlere ciddi bir maliyet avantajı sağlıyor. Peki sanal ofis maliyetleri nasıl düşürür? Gelin birlikte inceleyelim...

Taahhütsüz, stopaj ödemeden ofis kiralamak mümkün mü?

Sanal ofisin popüler olmaya başlamasının ardındaki en önemli nedenlerin başında maliyet verimliliği gelir. Eğer şirketiniz için küçük de olsa bağımsız bir ofis kiralamış olsaydınız ofisin bulunduğu semte ve binaya uygun olarak bir kira sözleşmesi yapmanız ve her ay bu sözleşmeden doğan stopaj bedelini ödemeniz gerekecekti. Ancak gelirinizin şık bir ofisi kiralamaya yetip yetmeyeceği ilk başta öngörebileceğiniz bir konu olmadığından, konforlu bir ortam yaratma fikrinizi ertelemek durumunda kalabilirdiniz. Ancak ülkemizde yasal bir iş adresi göstermeden şirket kurmak mümkün olmadığından, ofis ihtiyacını ertelemek de pek olası görünmüyor. İşte böyle durumlarda yardımınıza sanal ofis çözümleri koşuyor.

Sanal ofis uygulamasıyla prestijli bir adreste hemen ofis kiralamanız mümkün!

Sanal ofis hizmetinin kapsamına göre, ofis ortamının ayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz. Ayrıca sanal ofis şirketiyle yasal mevzuata uygun bir kira sözleşmesi yaparak, yasal iş adresi ihtiyacınızı %18 KDV oranı dahil kesilen faturayla ve stopajsız bir kiralama yöntemiyle karşılamış olursunuz.

Sanal ofis yerine bağımsız bir ofis kiralamak ise her ay kirayla birlikte stopaj bedelini hesaplamayı ve ödemeyi zorunlu kılar. Bu da şirketler için ekstra maliyetler yaratır. “Bir gelirin vergi tutarının, gelir henüz sahibine transfer edilmeden kesilerek vergi dairesine yatırılmasıdır” şeklinde tanımlanabilen stopaj, ofis sahibi şirketlerin kiraladıkları fiziksel ofislerin kira bedelleri üzerinden devlete vergi ödemesi anlamına gelir. Yıllık taahhüt gerektirmeyen, aylık abonelik modeliyle çalışan sanal ofis modelinde ise 250 TL’den başlayan fiyatlarla yasal iş adresi sahibi olmak mümkün olur. Ayrıca faturalar, KDV’den düşülebilir.

Fiziksel ofisin aylık maliyeti kişi başı 2.000 TL’den başlıyor.

Uzaktan çalışmanın yaygınlaşması ve teknoloji olanaklarının genişlemesiyle iş hayatı pek çok sektör için kolaylaştı. Hal böyle olunca bağımsız ofis kiralamak da anlamsız hale gelmeye başladı. Zira başta ofis kiralama maliyetleri olmak üzere elektrik, su, sekretarya, mutfak ve temizlik gibi birçok gider, bağımsız ofis kiralayan şirketler için maddi açıdan büyük bir külfet haline gelebiliyor. Üstelik İstanbul gibi bir mega kentte, şehrin merkezinde konumlanan bir ofisten söz ediyorsak 10 kişilik bir ofisin kira ve idari giderler dahil aylık toplam maliyeti kişi başı aylık 2.000 TL’den başlıyor. Bu tutar her geçen gün artıyor! Tam da bu noktada karşımıza çıkan sanal ofis kiralama seçeneği hem çalışanlara hem de işverenlere kolay ofis imkanıyla rahat bir nefes aldırıyor. Sanal ofis sahibi olmak, bağımsız ve fiziksel ofis sahiplerinin hesaba katmak zorunda oldukları ofis işletme giderlerini büyük ölçüde ortadan kaldırıyor. Bağımsız ofisinizde sınırlı zaman geçireceğinizi varsaysanız bile ısınma, elektrik, internet ve su giderleri sizin tarafınızdan ödenmesi gereken maliyetler arasına dahil oluyor.

Sanal ofislerde pek çok gider kalemini düşünmeniz gerekmez!

  • Yüksek kiralar ve bu kiralardan doğan stopaj vb. vergilerle uğraşmaz, sadece işinizi büyütmeye odaklanırsınız.
  • Temizlik, elektrik, su, internet, doğalgaz gibi sabit giderleri düşünmenize gerek kalmaz, sanal ofisiniz bunları sizin yerinize sıfırlar.
  • Toplantı alanı dahil masa, sandalye vb. mobilya maliyetleri korkulu rüyanız olmaktan çıkar, sanal ofislerin ortak çalışma alanlarını kullanabilirsiniz.
  • Çağrılarınızı yanıtlayıp postalarınızı size yönlendirmesi için sekreterya masrafınızı da düşünmeniz gerekmez, sanal ofislerden bu hizmetleri de alabilirsiniz.
  • Aynı zamanda müşterilerinizin gözünde daha profesyonel bir izlenim bırakacağınızı da unutmayın!

Sonuç olarak bağımsız bir ofisle kıyaslandığında sanal ofis paketleri ofis maliyetlerinizi en az %60 oranında düşürmenize yardımcı olur ve belirli ücretsiz olanakları da sizin için sunar. 

Ofislerin çalışana maliyeti: Trafikte geçirilen süre, yol parası, öğle yemeği

Pandeminin değiştirdiği çalışma alışkanlıkları ve ofis kullanımı trendleri, iki yılın ardından varlığını güçlü bir biçimde koruyor. CHG Healthcare tarafından yapılan güncel bir araştırma, çalışanların yalnızca %9'unun ofise 5 iş günü boyunca dönmek istediklerini gösteriyor. Hibrit çalışma düzenini tercih eden çalışanların oranı %54 olarak ölçülürken, araştırma katılımcılarının yaklaşık üçte biri, tamamen uzaktan çalışmaya daha sıcak baktıklarını ifade ediyor. Dünya üzerinde finans, teknoloji ve enerji sektörlerinde 10 bine yakın çalışanla yapılan bir başka araştırmada ise ofis çalışanlarının %86'sının haftada en az 2 gün evden çalışmak istediği görülüyor. Ofise tam zamanlı dönmek isteyenlerin oranı ise %3 olarak ölçülüyor.

Üstelik bu konudaki verimlilik endişeleri de birçok araştırmayla ortaya konan gerçeklikler sayesinde ortadan kalkıyor. Örneğin, bir zaman izleme ve üretkenlik uygulaması tarafından 2 bini aşkın çalışanla yapılan bir anket, uzaktan çalışanların ofisteki ya da hibrit modeldeki meslektaşlarından neredeyse tam bir saat daha fazla çalıştığını gözlemliyor. Hibrit çalışanlar ise bu üç model içinde en verimli çalışanlar arasında yer alıyor.

Tam bu noktada, sanal ofislerin maliyetleri nasıl düşürdüğünü yalnızca işletme sahibi değil, çalışan açısından da düşünmek gerekiyor.

Çalıştığınız ofise ulaşmak için her sabah kalabalığın arasına karışıyor, İstanbul ya da Ankara trafiğinde vakit kaybediyor ve öğle yemeği dışında dışarı çıkmamak suretiyle yaklaşık 8 saatinizi geçireceğiniz ofis ortamına doğru yol alıyorsunuz. Üstüne bir de “bilgisayarım nerede, işim orada” diye özetleyebileceğimiz bir sektörün parçasıysanız sabit bir ofis ortamı, yarattığı kısıtlanmışlık hissiyle hem ruh halinizi hem de veriminizi olumsuz yönde etkileyebiliyor. Üstüne üstlük, ofise gitme zorunluluğu, her gün trafikte geçirilen ortalama 2 saat, yol parası, öğle yemeği de eklenince ciddi bir maliyete neden oluyor.

Halbuki uzaktan çalışmaya müsait bir işiniz var ve evden çalışıyor olsaydınız, bahse konu birçok problemi yaşamayacaktınız.

Bu yazımızda sanal ofislerin nasıl maliyet avantajları yarattığını, giderleri nasıl azalttığını özetlemeye çalıştık. Tekrar üstünden geçelim:

  • Sanal ofisler hem işveren hem de çalışanları kaybedilen zaman da dahil olmak üzere pek çok maddi ve manevi külfet ve giderden kurtarıyor.
  • Çalışma alışkanlıkları değiştikçe, çalışan deneyimine verilen önem arttıkça, en iyi yetenekleri tutmak için daha iyi çalışma koşulları sunmak şart hale geliyor.
  • Eğer kendi işinizi yapıyor ve fatura kesiyorsanız, artan rekabet ortamında daha verimli adımlar atabilmek ve kaynakları daha iyi kullanabilmek için gereksiz maliyetlerin önüne geçmek gerekiyor.
  • Yeni bir iş kurma arifesindeyseniz, tek başınıza fiziksel ve bağımsız bir ofis kiralama aşamasına gelmeden önce, Türkiye’de tamamen yasal olan sanal ofis kiralama çözümünü tercih ederek sermayenizi işinize harcamak daha doğru bir tercih gibi görünüyor.

Tüm bu gerekliliklerin ve ihtiyaçların çözümü, sanal ofis hizmeti gibi görünüyor. Bu durumda Olmadık Ofis, ofis ihtiyacınıza yaratıcı, yenilikçi ve hesaplı bir çözüm sunan “sanal ofis yasal iş adresi” modeliyle tanışmanızı öneriyor. Zira Olmadık Ofis, sekreterlik hizmetlerinden yararlanmanızı, posta ve çağrı yönetimini ve kapsam dahilinde çalışma alanı ihtiyacınızı karşılayan sanal ofis çözümüne, oldukça uygun maliyetlerle ve abonelik modeliyle stopajsız ve taahhütsüz sahip olmanızı mümkün kılıyor.

O halde, daha fazla zaman kaybetmeyin. Hemen buraya tıklayın, aynı gün içinde sanal ofis adresine sahip olun!

BİZE ULAŞIN

Hizmet almak istediğiniz ülkeyi seçin!

TÜRKİYE
HOLLANDA

Form gönderilirken bir hata oluştu lütfen daha sonra deneyiniz.

Teşekkürler, talebinizi aldık. En kısa sürede sizinle iletişime geçeceğiz.