Yeni uzmanlık alanlarıyla sadece kurumsal şirketlerin değil, bireylerin de yaşam döngülerinin devamlığı için bir nevi başvuru merkezine dönüşen danışmanlar, sanal ofisler aracılığıyla girişimci ekosisteminde de kendine yer buldu. Sanal ofisler sayesinde kendi işinin patronu olan danışmanlar, fiziksel ofislerin ayda binlerce lirayı bulan maliyet yükünden kurtularak resmi iş adresiyle şirket kurabiliyor. Elde ettikleri maliyet ve zaman tasarrufuyla da seslerini daha geniş kitlelere duyurarak işlerine verimlilik kazandırabiliyorlar.
Bugün modern yaşamın bir getirisi olarak danışmanlara olan ihtiyaç giderek artıyor. Bundan 20 yıl öncesinde kurumsal şirketlerin bünyesinde bilirkişi olarak konumlandırılan danışmanlar, farklı uzmanlık alanlarıyla kabuk değiştirerek neredeyse yaşamın tüm alanlarına dokunmaya başladı. Finanstan insan kaynaklarına, Ar-Ge’den pazarlama ve satın almaya kadar kurumsal şirketlerin ihtiyaç duydukları tüm alanlarda hizmet veren danışmanlar, sadece şirketlerin faaliyetleri için değil, giderek daha da zorlaşan yaşam koşullarının iyileştirilmesi için de bir başvuru kaynağına dönüştü. Bugün kişisel gelişimden çocuk ve ergen gelişimine, yaşam koçluğundan marka ve imaj danışmanlığına uzanan oldukça geniş bir yelpazede bireylere de hizmet veriyor. Doktorlar, avukatlar, psikologlar, mimarlar gibi en çok kapısı çalınan meslek sahipleri de danışman unvanı kazandı. Danışmanlar, stilden yemeğe ve spora kadar uzanan farklı alanlardaki uzmanlıklarıyla yaşamımızda yol gösterici olarak konumlanıyor.
Öte yandan gelişen yeni uzmanlık alanları, danışmanların iş fikirlerini hayata geçirmelerine bir diğer ifadeyle kendi işlerinin patronluğuna soyunmalarına da olanak sağladı.
Danışmanlar uzmanlık ve iletişimle işlerini büyütüyor
Yaşam döngüsü kurumlar ve insanlar açısından karmaşıklaştıkça doğru bilgiye olan ihtiyaç da giderek artıyor. “Bir kişi ya da bir kuruma doğru karar aldırtacak iyi bir fikir vermek” misyonuna sahip olan danışmanlar da yol gösterici kimlikleriyle kurumların faaliyetlerine yön verirken bireylere de ihtiyaç duydukları alanlarda kılavuzluk ediyor. Kurumsal danışmanlık hizmeti verebilmek için üniversitelerin işletme, iktisat, çalışma ekonomisi, uluslararası ilişkiler, psikoloji ve sosyoloji gibi bölümlerinden mezun olmak gerekirken; yaşam koçluğu, kişisel danışmanlık gibi hizmetler için çeşitli kurumların eğitim programlarına katılarak sertifika almak yeterli. Tabi iş burada bitmiyor. Deneyim her hizmette olduğu gibi danışmanlıkta da karşımıza çıkıyor. İlk tercih edilen olabilmek için de uzun bir referans listesi gerekiyor. Uzmanlık alanı her ne olursa olsun danışmanlık hizmetine yetkinliklerin yön verdiği ortada. İyi bir danışman olabilmek için elde edilen yetkinliğin iletişim becerileriyle güçlendirilmesi gerekiyor. Bunu başarabilen danışmanlar, hızla hedef kitlelerini genişleterek işlerine verimlilik kazandırabiliyor. Referans listesini de kabartabiliyor. Kurum çatısı altında elde edilen deneyim, deyim yerindeyse danışmanların kendi kanatlarıyla uçmasını teşvik ediyor. Peki ama nasıl?
Dijital teknolojiler, kendi işlerini kurmaları için danışmanları cesaretlendirdi
Bugün yaşamın her noktasında köklü değişimler yaratan pandemi, dijital teknolojileri hayatımızın merkezine koydu. Uzaktan çalışma modelinin giderek yaygınlaşması, eğitimin evlerden sürdürülmesi gibi nedenlerden dolayı neredeyse yaşamın her anını evlerimizde bilgisayar karşısında geçirmeye başladık. Kurumsal şirketler gibi insanlar da aldıkları danışmanlık hizmeti için teknolojinin gücünden faydalandı. Danışmanların verdikleri hizmette ana aktör olan doğru bilginin hedef kitleye ulaştırılması noktasında dijital teknolojilerin sunduğu hız ve kolaylıklar büyük bir avantaj sağladı. Küresel salgın öncesinde fiziksel ortamda verilen bu hizmet, pandemi ile birlikte online görüşme uygulamaları vasıtasıyla kesintisiz sürdürülebildi. Bu sayede danışmanlık hizmeti de ofislerin kapalı kapılarının ardından çıkmayı başardı. Bu durum danışmanlara kendi işini koruma açısından ilham kaynağı oldu. Online görüşme uygulamaları üzerinden danışanlarıyla sağlıklı görüşme yapabilen danışmanlar, tek bir bilgisayarla işlerini sürdürebildiğini gördü. İşte bu süreç danışmanlara kendi kanatlarıyla uçmak için gerekli cesareti kazandırdı.
Sanal ofisle daha geniş kitlelere ulaşma fırsatı
Hangi sektörde olursanız olun kendi işinizi kurma cesaretine sahip olmak elbette şirket kurmak için önemli ama yeterli değil. Danışmanlık gibi uzaktan çalışma modeline kolay uyum sağlayan bir meslek sahibiyseniz, işiniz bir parça daha kolay. Ancak her koşulda daha geniş kitlelere ulaşmak ve işlerin kayıt altına alınabilmesi için bir şirket kurmak şart! Pandemi döneminde freelance iş modeline yakınlaşan, hatta bu modeli benimseyerek işlerini kolaylıkla sürdüren danışmanlar, konforlu bir çalışma düzeni elde etse de işin resmi tarafında lüzumsuz prosedürlerle karşı karşıya kalabiliyor. Sosyal medyanın gücüyle danışan sayısını artırarak hızlı iş akışı elde edebilen danışmanlar, şirket kurmadıkları için resmi bir adrese de sahip olamıyor.
Bu durum tanıtım faaliyetlerinde bulunmalarını ve yeni müşteri elde etmelerini güçleştiriyor. Kim resmi bir iş adresi olmayan danışmandan hizmet almak ister ki? Resmi iş adresi ihtiyacını karşılayan sanal ofisler, işlerin faturalandırılmasını olanaklı kılıyor. Müşterilerinin fatura beklentisini karşılayabilen danışmanlar ise iş kayıplarının önüne geçebiliyor. Sanal ofislerin sunduğu resmi iş adresi hizmeti, fiziksel ofislerin gerektirdiği tüm iletişim ihtiyaçlarına tek başına karşılık veriyor. Danışmanlar, sanal ofis ile resmi adres, çağrı, posta ve kargo yönetimi ile gerekli görüldüğünde toplantı yapma gibi imkanlar elde ederek tanıtım faaliyetlerine hız kazandırabiliyor. Böylece seslerini kısa sürede daha geniş kitlelere duyurabiliyorlar. Üstelik sanal ofisler sayesinde ofis kurulum maliyetinin getirdiği yükü sırtlarından atarak ofislerin aylık kira, gider, stopaj gibi masraflarını da yük edinmekten kurtuluyor.
Kurumsal şirketler için resmi iş adresinin önemi
Sanal ofislerin sunduğu avantajların danışmanlara zaman ve maliyet tasarrufu sağladığı ortada. Konuyu kurumsal şirketler açısından ele alalım. Yapılan araştırmalar pandeminin kurumsal şirketler için yeni yönetimsel ihtiyaçları beraberinde getirdiğini gösteriyor. Bu süreçte mevcut liderlerine koçluk eğitimi veren şirketler ile liderlik vasıflarına sahip yönetici avına çıkan şirketlerin sayısında hatırı sayılır bir yükseliş yaşanıyor. LinkedIn verilerine göre, şirketlerin yönetici pozisyonundaki işe alımlarında liderlik arayışları, 2019 yılından bu yana yüzde 50’yi aşan bir artış gösterdi. Kurumsal şirketler için gelir ve giderlerin kayıt altına alınması büyük önem taşıyor. Haliyle resmi iş adresine sahip olmayan danışmanların kurumsal şirketlere hizmet vermesi güçleşiyor. Kişisel gelişim ve liderlik danışmanlığı hizmeti veren bir danışman olduğunuzu varsayalım. Şirketlerin bu yöndeki beklentilerini karşılayacak yetkinliğiniz varken fatura kesemediğiniz için kapılar henüz açılmadan yüzünüze kapanacak. Başka bir örnek verelim. Malum gündemimiz pandemi olunca yeme içme konusu hepimizin radarına girdi. Sosyal medya platformlarında yer alan yemek programları ve video serileri milyonlarca takipçi sayısına ulaştı. Yemek danışmanlığı konusundaki yetkinliğinizle bu tür yapımlarda danışman olarak rol alabilecekken, fatura kesmek için resmi iş adresiniz olmadığı zaman atılımda bulunmanız hayli güçleşiyor. Fatura beklentisini karşılayamadığınız için de fırsat penceresini kaçırıyorsunuz.
Prestijli iş adresi
Kurumsal şirketler hangi alanlarda danışmanlık hizmeti alacak olurlarsa olsunlar, bu alanda hizmet verenlere ulaşmak için ilk etapta arama motorlarından destek alır. Arama motorlarında ilk sıralarda yer almak, şirketlerin radarına girmeyi kolaylaştırır. Ancak resmi iş adresiniz yoksa bırakın sıralamaya girmeyi, internette hükmünüz de yok demektir. İnternet sitenizde onlarca şirketten oluşan bir referans listeniz olmasına rağmen iletişim hanesinde adresiniz yazılı değilse şansınız yok denecek kadar azdır. Sanal ofislerin şehrin merkezi noktalarını hedef alan resmi iş adresleri ile şirketlerin prestij beklentisini de karşılamak mümkün. Bu da daha görüşmeye gitmeden şirketlerle işbirliği geliştirmeye yönelik önemli bir kazanım sağlar. Sanal ofisler bu yönleriyle danışmanların dijital dünyada varlık kazanmalarını mümkün hale getirir. Sanal ofis ile resmi iş adresi edinen danışmanlar, sahip oldukları dijital kimlikle de potansiyel danışanlara saniyeler içinde ulaşabilir. Sanal ofisler bu yönleriyle de danışmanların milyonlarca lirayı bulabilen pazarlama, tanıtım ve reklam faaliyetlerinde maliyet avantajı yaratır.
Sanal ofisler yeni yetkinlikler getiriyor
Belirli bir yaşın üstünde olanlar çok iyi bilir. Büyüklerimizin “İş işteyken bulunur” diye bir lafı vardır. Herhangi bir şirkete bağlı olarak ya da kendi iş fikriyle iş hayatında varlık kazanan bir danışman da olsanız hizmet verdiğiniz danışanlarınız, potansiyel danışanlar için bir çekim gücü yaratır. Danışmanların sundukları hizmet kalitesi, müşteri kitlesinin genişlemesinde yol gösterici bir faktör. Sanal ofislerden destek alarak maliyetlerini dengede tutmayı başarabilen danışmanlar, işlerine odaklanarak hizmet kalitesini de yukarılara taşıyabiliyor. Üstelik gündelik hayatın fiziksel koşturmacasına kapılmadan konfor içinde çalışarak farklı alanlarda da yetkinlik kazanma şansı yakalayabiliyorlar. Danışan memnuniyeti sağlama konusunda da oldukça avantajlı pozisyonda olduklarını söyleyebiliriz.
Kurumsal şirketlerin bünyesinde saatler süren toplantıların yarattığı zaman kaybını, kendi işini kurarak ortadan kaldıran danışmanlar yeni yetkinlikler kazanabiliyor. Sanal ofisin sunduğu kolaylıklar, danışmanlar için yeni uzmanlık alanları elde edebilecekleri bir araca dönüşüyor. Böylece mevcut hedef kitlelerini genişletirken yeni kitlelere de ulaşarak kazançlarını artırabiliyorlar. Zaman onları değil, onlar zamanı yönetiyor. Performansları ölçüsünde iş yoğunluklarını da kendileri planlayabiliyor.
Sanal ofisler, danışmanların işlerini büyüterek daha geniş kitlelere ulaşmaları için bir araç işlevi görüyor. Bugün uzmanlıklarıyla kurumları geleceğe hazırlayan, yaşamımızın konforla şekillenmesine kılavuzluk eden danışmanlar, sanal ofisler aracılığıyla elde ettikleri resmi ve dijital kimliklerle yarınlarını güvence altına alabiliyor.
Olmadık Ofis ile ayda 450 TL’den başlayan fiyatlarla ofisiniz hazır!
Siz de kendi işinin patronu olan danışmanlardan biri olarak sanal ofisin getirdiği kolaylıklardan faydalanarak hedef kitlenizi geliştirmek ve işinizi geleceğe taşımak isterseniz, ayda sadece 450 TL’den başlayan fiyatlarla sanal ofis kiralayabileceğiniz Olmadık Ofis tam size göre! Sanal ofis ve paylaşımlı ofis modellerinin en işlevsel özelliklerini bir araya getirerek sektöre alışılmışın dışında bir sanal ofis deneyimi kazandıran Olmadık Ofis, sunduğu sanal ofis kiralama hizmetiyle kendi şirketini kuran danışmanların binlerce lirayı bulan ofis maliyetlerini tek tıkla ortadan kaldırıyor. Abonelik modeliyle hizmet veren Olmadık Ofis, rengarenk sokaklarıyla İstanbul'un ilham kaynağı semtlerinden Balat’taki ve şehrin en kozmopolit bölgelerinden Cadddebostan’daki binasını resmi adres gösterme olanağı sunuyor. Çankaya’daki merkeziyle Ankaralıları da resmi iş adresiyle buluşturuyor. Yalnız resmi adres sunmakla da kalmıyor, Olmadık Ofis kullanıcılarının posta ve çağrılarını da yönlendiriyor. Üyeler, Olmadık Ofis’in sosyal mesafe kuralları gözetilerek tasarlanmış fiziksel alanlarını sınırsız ve ücretsiz kullanılabilirken, sadece yenilen-içilen ücretlendiriliyor. Ayrıca ortak çalışma alanlarında Türkiye’nin ilk füzyon içecek mutfağı olan Olmadık Kahveler’in eşsiz lezzetleri de deneyimlenebiliyor.
Hangi uzmanlık alanına sahip olursanız olsun, kendini işini kurma cesareti gösteren bir danışman olarak, bütçenizi ofis kiralarına değil, sektördeki başarınızı artırmaya ayırmak istiyorsanız, Olmadık Ofis’inizi hemen kiralayın!