Yeni nesil ofis çözümlerden biri olan sanal ofislerle birlikte taahütlü ofis kiramak tarih oluyor. Olmadık Ofis'i kullanarak taahhütsüz ofis kullanımı için ilk adımı atabilir, uzun vadeli ödeme planları yapmanıza gerek olmadan tüm iş süreçlerinizi kolayca planlayabilirsiniz.
Gazete ve dergilerle hayatımıza giren, günümüzde ise pek çok alanda karşımıza çıkan abonelik modeli, herhangi bir ürün veya hizmetten düzenli olarak yararlanmamızı sağlayan bir ticaret yöntemi. Bugün aylık bazda ödediğimiz abonelik bedelleriyle film veya müzik odaklı dijital yayın platformlarından giyim alışverişlerimize, çocuklarımızın veya patili dostlarımızın gelişimi için gerekli materyallerden personel arayışlarımıza, sayısız ihtiyacı hızlıca karşılayabiliyoruz. Peki bir yılı aşkın süredir gündemimizden bir an olsun düşmeyen pandemide neler oldu? “Taahhütsüz ofis” diye bir kavram mümkün olacak mı? Sizin için tüm bu soruları ABD merkezli kurumsal yazılım şirketi Zuora’nın “Abonelik Etki Raporu: COVID Sürümü” araştırmasından yola çıkarak yanıtladık.
En çok video platformlarına abone oluyoruz!
Temasın en aza indiği bir dönemde, aboneliğe dayalı modellerin yaygınlaşması da elbette kaçınılmazdı. Araştırmaya göre biz tüketiciler, pandemi sürecinde abonelik modeliyle ürün veya hizmet sağlayan şirketlere daha fazla yöneldik. Bu şirketlerin %50’si Covid-19 öncesi dönemdeki gibi büyümeye devam ederken, %18’i büyüme hızını artırdığını söyledi. Analiz edilen şirketlerin %14’ü ise abone artış hızında düşüş yaşadığını belirtti. Aslında cevap aradığımız sorular için irdelememiz gereken kısım tam olarak burası. Yine de öncesinde hangi alanlara daha fazla yönelmişiz hep birlikte bakalım.
- Video platformu abonelikleri Mart 2020'de bir önceki yıla kıyasla 7 kat arttı.
- Online eğitim ve dijital haber - medya abonelikleri 3 katına çıktı.
- Video konferans araçları gibi iletişime yönelik hizmetleri SaaS modeliyle sunan şirketlerin abonelik büyüme oranında 1,4 kat artış görüldü.
Yukarıdaki tüm eğilimler, elbette ki sosyal izolasyon ve sosyal mesafe gibi salgın tedbirleriyle doğrudan bağlantılı. Evde olduğumuz süre boyunca keyifli vakit geçirmek için filmleri ve video kanallarını tercih ettik. Kendimizi geliştirmek adına gitmeyi planladığımız kurslara ve eğitimlere dijital ortamlarda katılmak durumunda kaldık. Basılı yayınlara erişmek içinse dışarı çıkmak veya bu dönemde ne kadar steril olduğunu bilemeyeceğimiz o sayfalara dokunmak istemedik. Bunun yerine hali hazırda gündemi anlık olarak takip edebildiğimiz online haber sitelerine, e-gazete ve e-dergi gibi dijital yayınlara daha fazla yöneldik. Peki ya uzaklaştıklarımız?
Fiziksel mekan gerektiren hizmetlerde abonelik modeli evrilmeli mi?
Şimdi gelelim abonelik modelinin geleceğine ve birer tüketici veya müşteri olarak bizlerin abonelik modelinden neler beklediğine. Söz konusu araştırmada analiz edilen şirketlerin %14’ünün abone artış hızında düşüş yaşadığını söylemiştik. Düşüş oranı bir hayli üzücü. Araştırmaya göre spor salonları, seyahat, konaklama ve kulüpler dahil olmak üzere fiziksel mekan gerektiren hizmetlerde yeni abone kazanma hızı 2019’a göre %75 düşmüş. Bir yıldan fazla süredir içinde bulunduğumuz zorlu süreçte elbette ki şaşırtıcı bir oran değil bu. Asıl önemli olan, mevcut eğilimin altında yatan nedenleri doğru okumak.
Belirsizlik hali taahhütsüz abonelik ihtiyacı doğuruyor
Fiziksel mekanlar, pandemi şartlarında en çok kaçındığımız alanların başında geliyor. Vaka sayılarının seyrine göre tüm dünyada salgın kısıtlamaları zaman zaman gevşetiliyor, zaman zaman sıkılaştırılıyor. Tüm bunların yanına ekonomik belirsizlikler de eklenince, uzun vadeli hizmetlerde yalnızca bulaş riski değil, taahhüt de belirleyici bir kriter haline geliyor. Çünkü insanlar, bu süreçte plan yapmaktan ve sözlerini tutamamaktan çekiniyor. Bunun için dilediğinde abonelikten ayrılabileceği, uzun ödeme planlarının olmadığı modellere daha fazla yaklaşıyor. Bir diğer deyişle taahhütsüz abonelik, çağın bir ihtiyacı haline geliyor. Tüm bu söz ettiklerimiz bireylerin özel hayatını ilgilendiriyor gibi görünse de, profesyonel hayatta yararlandığımız fiziksel mekanlar da taahhütlü hizmetlerin baş rolünde. Evet, tam olarak ofislerden bahsediyoruz! Bugün ofislerin birçoğu terk edilmiş, uzaktan veya hibrit çalışma modeli benimsenmiş olsa da yasal adres gösterme zorunluluğu, şirketleri ve şirket kurmak isteyen girişimcileri küçük de olsa fiziksel bir mekan yani ofis arayışına itiyor. Genellikle en az bir yıllık imzalanan kira kontratları ise şirket sahiplerini uzun vadeli ödeme planları yapmaya zorluyor. Ama güzel bir haberimiz var! Taahhütsüz ofis kiralamak artık ütopik bir hayal değil!
Yeni nesil sanal ofis çözümleri taahhütsüz ofis kiralama imkanı sunuyor
Taahhütsüz abonelik günümüzde bu denli kullanıcı dostu bir uygulamayken, taahhüt vermekte en çok zorlandığımız ofis kiralama neden taahhütsüz abonelik modeline tabi olmasın? Biliyoruz ki bugün küçük dahi olsa fiziksel bir ofis kiralamak, başlı başına büyük bir gider kalemi. Üstelik imzaladığınız uzun süreli kontratlar gereği her ay bütçe ayırmak ve gerekçeniz ne olursa olsun vazgeçtiğiniz takdirde mal sahibine söz verdiğiniz tutarı ödemek zorunda olduğunuz bir düzen söz konusu. Ofis mobilyaları, sekreterya, temizlik, su ve elektrik gibi ek masraflar ise cabası… Tam da bu noktada karşımıza çıkan yeni nesil sanal ofis çözümleri, tıpkı abone olduğunuz bir video platformu gibi dilediğinizde abonelikten ayrıl butonuna basarak cayma hakkınızı kullanabildiğiniz taahhütsüz ofis kiralama imkanı sunuyor. Yalnızca aylık abonelik bedelleri ödeyerek resmi adres gösterebileceğiniz taahhütsüz ofisler, posta ve çağrı yönetimi gibi rutin ofis sorumluluklarını omuzlarınızdan aldığı gibi ihtiyacınız olduğunda yararlanabileceğiniz fiziksel alanları da kullanımınıza açıyor.
Olmadık Ofis ile ayda 450 TL’ye taahhütsüz ofis kiralayın!
Olmadık Ofis, benimsediği çalışma modeli her ne olursa olsun büyük ölçekli şirketlerden girişimcilere, profesyonel hayatın tüm üyelerine fiziksel bir ofiste ihtiyaçları olan her şeyi hazır ofis konseptiyle sunuyor. İstanbul Tarihi Yarımada’da bulunan binasının ise yasal adres olarak gösterilmesine imkan tanıyor. Bu süre zarfında kullanıcıların posta ve çağrıları Olmadık Ofis tarafından yönlendirilirken, Olmadık Ofis’in fiziksel alanları da masa başı çalışma, iş görüşmesi, toplantı gibi ihtiyaçlar dahilinde kullanılabiliyor. Taahhütsüz abonelik modeliyle Ankara Çankaya'da 450 TL + KDV, İstanbul Balat'ta 550 TL + KDV ve İstanbul Caddebostan'da 650 TL + KDV'ye alınabilen taahhütsüz ofis kiralama hizmeti, kullanıcılar tarafından diledikleri zaman sonlandırılabiliyor.
Taahhütsüz sanal ofis nasıl kiralanır?
Olmadık Ofis, sunduğu basit üyelik modeliyle taahhütsüz ofis kiralama sürecini yalnızca 5 adımda tamamlamanızı sağlıyor. Taahhütsüz ofis kiralama için izlemeniz gereken 5 adım ise şöyle:
1) Taahhütsüz sanal ofis kiralamak için ilk olarak olmadikofis.com adresinde yer alan 'Hemen Kirala' butonuna tıklayın ve giriş formunu sizden istenen bilgiler doğrultusunda doldurarak üyeliğinizi hemen başlatın.
2) Olmadık Ofis üyeliğinizi başlattıktan hemen sonra Olmadık Ofis yetkilisi sizi bıraktığınız telefon numarasından arayarak bilgilerinizi teyit etsin.
3) Teyidin ardından taahhütsüz sanal ofis kira sözleşmesini işleme almak için Olmadık Ofis yetkilisi tarafından kontrolünüz için pdf formatında size iletilen sözleşmeye e-posta yoluyla onay verin.
4) Onay sonrasında sizden talep edilen Olmadık Ofis sistemine üye girişi ve ödeme yöntemi bilgilerinin tanımlanması adımlarını tamamlayın.
5) Ödeme yönteminizin doğrulanmasını takiben pdf formatında tarafınıza iletilen elektronik imzalı sözleşmenin ıslak imzalı bir kopyasını, posta / kurye yoluyla veya elden teslim edin.
İşte bu kadar basit! Artık siz de bir taahhütsüz sanal ofis sahibisiniz! Hemen Kiralayın!